A „Hallassa a hangját!” alapelv az Autolivnél: Többet jelent, mint gondolná

Köszönjük, hogy ellátogatott az oldalra! Alább a következőkről tudhat meg többet:

  • „Hallassa a hangját!” – Mit jelent, és miért fontos?
  • Mit tehet akár már most?
  • Csatornák

Szeretne jelenteni egy megfelelőségi aggályt?

Speak Up Video

Köszönjük, hogy ellátogattál az oldalra, ahol útmutatást adunk ahhoz, hogyan jelezd észrevételeidet az Autolivnél.

Tekintsd meg a videót Mikael Brattal, az Autoliv vezérigazgatójával, és tudj meg többet arról, mit is jelent számunkra a Hallasd a hangod program.

„Hallassa a hangját!” – Mit jelent ez az Autolivnél?

Az Autolivnél a „Hallassa a hangját!” alapelv központi elemét képezi a mindennapjainknak, hiszen a cég jövőképe még több élet megmentése és ennek során a termékeink sosem kapnak egy második esélyt.

Ez nemcsak amiatt hasznos, mert így gyorsabban észleljük a hibákat és az elvárásoknak nem megfelelő viselkedésformákat, hanem mert a csapatok is őszintébben beszélhetnek egymással, nagyobb teret kapnak a különböző vélemények és megközelítési módok, és ezáltal egymás véleményét elfogadó és egyúttal tiszteletteljes beszélgetéseket folytathatunk

Ha így végezzük a munkánkat az Autolivnél, még több életet tudunk megmenteni.

 

Mit tehet akár már most?

A legfontosabb dolog, amelyet akár már ma is mindnyájan megtehetünk az, hogy nyíltan, érdeklődően és őszintén nyilvánulunk meg munkatársainkkal és vezetőinkkel szemben.

Az Autolivnél folytatott tevékenységünk teljes egészét meghatározza, hogy miként adunk hangot véleményünknek és mennyire beszélünk tisztelettel a munkatársainkkal. A további részletekért kattintson az alábbi ikonokra:

Egészség és biztonság Etikai kódex Q5 magatartás- formák Jidoka Elfogadás Segélyvonal

„Hallassa a hangját!” – Különböző módszerek

A legfontosabb, hogy Ön és munkatársai folyamatosan hallassák a hangjukat. Ugyanakkor, tisztában vagyunk azzal, hogy bizonyos témákat vagy kérdéseket valamivel nehezebb megvitatni, mint másokat. Abban reménykedünk, hogy idővel az Autolivnél mindenhol kellően biztonságban érezzük majd magunkat ahhoz, hogy bármilyen kérdést közvetlenül fel tudjunk vetni a menedzserünknek, a helyi vezetőnknek, vagy egy szakértő kollégánknak. Ha ez valami miatt (legyen az bármi) mégsem lehetséges, további csatornákon keresztül bizalmasan megoszthatja velünk az aggályát:

A megfe- lelőségért felelős csapat Valamint a segélyvonal A szakértő kollégák (pl. HR, HSE, APS, a minőségügyi és a jogi részlegen dolgozó munkatársak) Egyéb vezetők, akikben Ön megbízik Ide tartoznak a közvetlen felettes Speak up.

A segélyvonalon vagy bármely más módon, jóhiszeműen jelzett aggályok bejelentését követően az Autoliv nem tolerál semmilyen megtorlást, szankciót vagy zaklatást. A további részletekért lásd: Etikai kódex.